Fris­se li­moen­jelly met ba­si­li­cum

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvormpjes (à 150 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Breng 400 ml water met de suiker aan de kook. Knijp de gelatine uit, neem het suikerwater van het vuur en los hierin de gelatine op. Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen, tot het lobbig begint te worden. Snijd de basilicum in ragfijne reepjes. Roer de fijngesneden basilicum door het lobbige gelatinemengsel. Zo zakt de basilicum straks niet naar de bodem van de puddinkjes. Vet de vormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover. Laat de jelly in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven. Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk te storten. Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de jelly uit elk vormpje glijden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.