Va­nil­le­pud­ding met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • glazen puddingvorm (1 1/2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd 2 vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Breng de melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook, laat een tijdje trekken. Week de gelatine 5 minuten in koud water, neem de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op. Zet de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om af te koelen. Klop intussen de slagroom stijf en klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een mespunt zout tot stijve pieken. Spatel, zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor. Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 2 uur opstijven. Halveer intussen de aardbeien, meng de rest van het vanillemerg door de rest van de suiker en schep deze vanillesuiker om met de aardbeien. Laat de aardbeien 2 uur marineren. Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water. Leg een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding uit de vorm glijden. Serveer de aardbeien apart erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.