An­dij­vie-pa­pri­kastamp­pot met worst

Vanavond een heerlijke Hollandse pot.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vanavond een heerlijke Hollandse pot. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wel de braadworsten in heet water. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook 20 min. Verhit in een koekenpan de margarine en bak de braadworsten bruin. Giet een scheutje water bij de braadworsten, doe een deksel op een pan en braad de worst in 20 min. gaar. Snijd de paprika in reepjes. Verhit in een pan de margarine en bak de paprika 2 min. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in 4 sec. in de magnetron op 900 watt. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng dit met de andijvie en paprika. Breng met melk, zout en margarine op smaak. Serveer met worst en jus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 12-13

Andijvie-paprikastamppot met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie-pa­pri­kastamp­pot met worst

1
1
  • 4 braadworsten

Wel de braadworsten in heet water. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook 20 min. Verhit in een koekenpan de margarine en bak de braadworsten bruin.

2
2
  • 1 el vloeibare margarine
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje gebonden jus naturel

Giet een scheutje water bij de braadworsten, doe een deksel op een pan en braad de worst in 20 min. gaar. Snijd de paprika in reepjes. Verhit in een pan de margarine en bak de paprika 2 min. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 dl melk
  • 400 g andijvie

Verwarm de melk in 4 sec. in de magnetron op 900 watt. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng dit met de andijvie en paprika. Breng met melk, zout en margarine op smaak. Serveer met worst en jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.