Rijst met ker­rie­saus en ba­naan

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in een pan de erwtjes zachtjes 2-4 min. Snijd de banaan in plakjes. Doe de melk en mix voor kerrie roomsaus in een pannetje. Breng al roerend met een garde aan de kook.
  2. Roer de banaan en pinda's door de saus en verwarm. Verdeel de rijst over borden, giet de kerriesaus erover en serveer de erwtjes ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 12-13

Rijst met kerriesaus en banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met ker­rie­saus en ba­naan

1
1
  • 400 g snelkookrijst
  • 450 g doperwten extra fijn
  • 4 bananen

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in een pan de erwtjes zachtjes 2-4 min. Snijd de banaan in plakjes.

2
2
  • 250 ml melk
  • 36 g kerrie roomsaus

Doe de melk en mix voor kerrie roomsaus in een pannetje. Breng al roerend met een garde aan de kook.

3
3
  • 125 g ongezouten pinda's

Roer de banaan en pinda's door de saus en verwarm. Verdeel de rijst over borden, giet de kerriesaus erover en serveer de erwtjes ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.