Roer­ge­bak­ken sper­zie­bo­nen met ba­con

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote koekenpan 2 el olie en margarine verhitten. Krieltjes toevoegen en 10 min. afgedekt bakken. Krieltjes vervolgens 10-12 min. zonder deksel bakken. Sperziebonen in pan met ruim kokend water met zout 3 min. koken, afgieten en laten uitlekken. In wok rest van olie verhitten en ui 2 min. bakken. Sperziebonen, oregano en tijm toevoegen en 3 min. meebakken. Bacon toevoegen en 2 min. meebakken. Romaatjes door sperziebonen scheppen, even goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonenschotel serveren met gebakken krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.