Kik­ker­erw­ten-pa­pri­kastoof­pot

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kwark op kamertemperatuur laten komen. In braadpan 2 el olie verhitten en vlees hierin al omscheppend 3 min. bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Ui in braadpan in rest van olie goudbruin bakken. Paprika, tomaat, knoflook en kikkererwten aan ui toevoegen en geheel op laag vuur afgedekt 20 min. laten stoven. Vlees door stoofpot roeren en door en door verwarmen. Stoofpot op smaak brengen met paprikapoeder, zout en peper. Bieslook en kwark mengen, op smaak brengen met zout en peper. Stoofpot over vier borden verdelen en bieslookkwark ernaast scheppen. Stoofpot serveren met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.