Fo­rel met aard­ap­pel­pu­re en kom­kom­mer­sa­la­de

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Forellen wassen, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen. Forellen bestrooien met 1/2 tl zout en peper en in midden van oven in 15 min. laten garen. Olie, paar druppels citroensap, helft van dille en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Komkommer, ui en dressing mengen. Aardappels afgieten, tot puree stampen met kwark en op smaak brengen met zout, peper en rest van dille. Rucola en komkommersalade over vier borden verdelen. Forel met citroenplakjes en aardappelpuree ernaast serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.