Bloem­kool­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 158

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. in weinig water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Dep de bloemkool droog met keukenpapier.
  2. Klop de eieren los met het zout, peper, kwark en kaas. Snijd de bieslook fijn en de ham in reepjes. Roer de helft van de bieslook, ham en nootmuskaat door het eimengsel. Schep de bloemkool erdoor.
  3. Bekleed de vorm met het deeg en vul met het bloemkoolmengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Snijd de tomaten in partjes en bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Druppel de olie over de tomaten. Serveer de bloemkooltaart met de tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Bloemkooltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­taart

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 1 bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. in weinig water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 3 eieren
  • 1½ tl zout
  • 150 g halfvolle kwark
  • 150 g geraspte belegen kaas

Dep de bloemkool droog met keukenpapier. Klop de eieren los met peper en het zout, de kwark en kaas.

5
5
  • 25 g verse bieslook
  • 100 g achterham
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Snijd de bieslook fijn en de ham in reepjes. Roer de helft van de bieslook, ham en nootmuskaat door het eimengsel. Schep de bloemkool erdoor.

6
6

Bekleed de vorm met het deeg en vul met het bloemkoolmengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin.

7
7
  • 3 trostomaten

Snijd de tomaten in partjes en bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 1 el olijfolie extra vierge

Druppel de olie over de tomaten. Serveer de bloemkooltaart met de tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.