Aard­ap­pel­scho­tel met wit­te kaas en spi­na­zie­toma­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • wok
  • aluminiumfolie
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels in keukenmachine of met mes in dunne plakjes snijden. Melk en eieren met 2 tl zout en peper mengen. Helft van aardappels dakpansgewijs in schaal leggen, kaasblokjes erover strooien en rest van aardappels erop leggen. Melkmengsel erover gieten. Schotel afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in 45 min. gaar laten worden. Olie in wok verhitten. Spinazie toevoegen, al omscheppend in 3 min. laten slinken en laten afkoelen. Spinazie mengen met munt en op smaak brengen met zout en peper. Plakken tomaat besmeren met pesto. Aardappelschotel serveren met tomaten en spinazie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.