Snel­le to­ma­ten­soep

Snelle tomatensoep onmogelijk? Echt niet! Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg veel basilicum toe.

(251)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Snelle tomatensoep onmogelijk? Echt niet! Gebruik gezeefde tomaten voor een rijke basis en voeg veel basilicum toe. 4 personen
2 251

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes.
  2. Fruit in een soeppan de ui, bleekselderij en wortel in olie 5 min. Gezeefde tomaten en bouillon aan groenten toevoegen en aan de kook brengen. Soep 5 min. zachtjes laten koken en op smaak brengen met peper en zout.
  3. Basilicum in reepjes snijden en voor serveren over soep strooien. Serveren met soepstengels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Snelle tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 bleekselderij
  • 2 worteltjes

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)

Fruit in een soeppan de ui, bleekselderij en wortel in olie 5 min. Gezeefde tomaten en bouillon aan groenten toevoegen en aan de kook brengen.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3

Soep 5 min. zachtjes laten koken en op smaak brengen met peper en zout.

4
4
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 4 volkoren soepstengels

Basilicum in reepjes snijden en voor serveren over soep strooien. Serveren met soepstengels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.