Ri­sot­to met len­te­groen­ten en zee­vruch­ten

Krijg je visliefhebbers te eten? Dit Italiaanse gerecht met lekker veel groenten is een ware traktatie.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Krijg je visliefhebbers te eten? Dit Italiaanse gerecht met lekker veel groenten is een ware traktatie. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de wijn zachtjes in een steelpannetje. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalotjes goudbruin. Voeg de rijstkorrels toe en roerbak deze tot ze gaan glanzen. Schenk de wijn erbij en laat al roerend verdampen. Voeg een scheut warme bouillon toe. Laat de risotto in een open pan in ca. 20 min. gaar worden. Roer regelmatig. Als de bouillon door de rijst is opgenomen telkens een nieuwe scheut bouillon erbij schenken.
  2. Snijd de worteltjes in plakjes. Maak de peultjes schoon. Kook intussen de worteltjes in een pan met kokend water en zout in 3 min. beetgaar. Kook de laatste min. de peultjes mee. Roer de wortels, peultjes, tuinerwten en fruits de mer door de risotto en verwarm het geheel goed door. Breng de risotto op smaak met peper en bestrooi met kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Risotto met lentegroenten en zeevruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met len­te­groen­ten en zee­vruch­ten

1
1
  • 200 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 250 g risottorijst

Verwarm de wijn zachtjes in een steelpannetje. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalotjes goudbruin. Voeg de rijstkorrels toe en roerbak deze tot ze gaan glanzen. Schenk de wijn erbij en laat al roerend verdampen.

2
2
  • 500 ml visbouillon (van tablet)

Voeg een scheut warme bouillon toe. Laat de risotto in een open pan in ca. 20 min. gaar worden. Roer regelmatig. Als de bouillon door de rijst is opgenomen telkens een nieuwe scheut bouillon erbij schenken.

3
3
  • 300 g worteltjes geschrapt
  • 200 g peultjes

Snijd de worteltjes in plakjes. Maak de peultjes schoon. Kook intussen de worteltjes in een pan met kokend water en zout in 3 min. beetgaar. Kook de laatste min. de peultjes mee.

4
4
  • 200 g tuinerwten
  • 300 g fruits de mer
  • 50 g geraspte pittige kaas

Roer de wortels, peultjes, tuinerwten en fruits de mer door de risotto en verwarm het geheel goed door. Breng de risotto op smaak met peper en bestrooi met kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.