Groen­te­la­sag­ne

Deze lasagne is één grote verrassing die je laagje voor laagje uitpakt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze lasagne is één grote verrassing die je laagje voor laagje uitpakt. 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en de rode ui in stukjes. Verhit in een braadpan de helft van de olie. Smoor de groenten 10 min. in de olie, schep af en toe om en breng op smaak met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
  2. Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de tartaar in 3 min. rul met de rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Voeg de gezeefde tomaten toe en verhit 3 min. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verwarm in een steelpan de margarine en roer de bloem erdoor tot een bal ontstaat. Voeg de melk toe, breng aan de kook en roer goed met een garde tot de saus glad is.
  4. Roer de rest van de melk door de bechamelsaus, roer telkens goed door. Laat de saus minimaal 2 min. doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem de ovenschaal met een laagje bechamelsaus.
  5. Verdeel de lasagnevellen erover, schep de helft van de tomatensaus erop en dek af met lasagnevellen. Leg de helft van de groenten erin, schenk een derde van de bechamelsaus erover en dek af met lasagnevellen. Herhaal alles en eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi de lasagne met kaas en laat in het midden van de oven in 35 min. gaar worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Groentelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­la­sag­ne

1
1
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd de courgette en aubergine in blokjes en de rode ui in stukjes. Verhit in een braadpan de olie. Smoor de groenten 10 min. in de olie, schep af en toe om en breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 250 g rundertartaar
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 ml gezeefde tomaten

Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de tartaar in 3 min. rul met de rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Voeg de gezeefde tomaten toe en verhit 3 min. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 el vloeibare margarine
  • 40 g bloem
  • 250 ml halfvolle melk

Verwarm in een steelpan de margarine en roer de bloem erdoor tot een bal ontstaat. Voeg de melk toe, breng aan de kook en roer goed met een garde tot de saus glad is.

4
4
  • 250 ml halfvolle melk

Roer de rest van de melk door de bechamelsaus, roer telkens goed door. Laat de saus minimaal 2 min. doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem de ovenschaal met een laagje bechamelsaus.

5
5
  • 250 g lasagnevellen

Verdeel de lasagnevellen erover, schep de helft van de tomatensaus erop en dek af met lasagnevellen. Leg de helft van de groenten erin, schenk een derde van de bechamelsaus erover en dek af met lasagnevellen.

6
6
  • 50 g geraspte belegen kaas

Herhaal alles en eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi de lasagne met kaas en laat in het midden van de oven in 35 min. gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.