Wor­tel­soep met wit­te bo­nen en gem­ber

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uien pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui 3 min. fruiten. Wortels schillen en in plakjes snijden. Gember schillen en raspen. Wortel en gember door uimengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Aan de kook brengen en soep 15 min. koken. Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden. Witte bonen afgieten. Met staafmixer soep pureren. Bonen door soep roeren en soep opnieuw aan de kook brengen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stoneleeks garneren. Met brood en boter serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.