Pes­to­stamp­pot met ge­rookt ont­bijt­spek

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken. Spinazie grof snijden. Tomaten wassen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In droge koekenpan plakjes spek in 6 min. knapperig bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Met melk en pesto een smeuïge puree maken. Spinazie en tomaat door puree roeren, ca. 3 min door en door verwarmen en geheel met peper op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen en spek erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.