Zalm­bur­gers met ker­rie-aard­ap­pel­tjes

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roerbak de aardappels op matig vuur in 3 el olie in 10-12 min. bruin en gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met kerriepoeder, zout en peper. Giet de zalm af, verwijder harde stukjes en prak de vis in een kom fijn. Meng prei, gemberpoeder, ei en sojasaus erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed alles goed door, vorm er 8-12 balletjes van en druk ze plat. Bak de burgers in de rest van de olie in 2-3 min. bruin. Snijd de komkommers in dunne plakjes en serveer die bij de zalmburgers met kerrie-aardappeltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.