Kal­koen­fi­let met to­ma­ten­cous­cous

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de plakjes kalkoenfilet met peper, zout en komijn en bak ze in de olijfolie in 4-5 min. bruin en gaar. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Leg het vlees op een bord en roerbak de ui en de courgetteblokjes in het achtergebleven bakvet in 3-4 min. op matig vuur beetgaar. Voeg de tijm, bouillontablet (verkruimeld), gepelde tomaten en water toe en breng dit aan de kook. Roer de couscous erdoor en druk de tomaten stuk. Leg de plakjes kalkoenfilet op de couscous en verwarm het gerecht nog 5 min. zachtjes, eventueel op een vlamverdeler.

combinatietip:

Lekker met een salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoenfilet met tomatencouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­fi­let met to­ma­ten­cous­cous

1
1
  • 350 g kalkoenfilet à la minute
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 4 el olijfolie

Bestrooi de plakjes kalkoenfilet met peper, zout en komijn en bak ze in de olijfolie in 4-5 minuten bruin en gaar.

2
2
  • 1 grote ui
  • 1 courgette

Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.

3
3

Leg het vlees op een bord en roerbak de ui en de courgetteblokjes in het achtergebleven bakvet in 3-4 minuten op matig vuur beetgaar.

4
4
  • 1 el gedroogde tijm
  • ½ kippenbouillontablet
  • 400 g gepelde tomaten
  • 150 ml kraanwater

Voeg de tijm, bouillontablet (verkruimeld), gepelde tomaten en het water toe en breng dit aan de kook.

5
5
  • 200 g couscous

Roer de couscous erdoor en druk de tomaten stuk.

6
6

Leg de plakjes kalkoenfilet op de couscous en verwarm het gerecht nog 5 minuten zachtjes, eventueel op een vlamverdeler.

combinatietip:

Lekker met een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.