Stap-voor-stap bief­stuk bak­ken (met jus!)

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
4 176

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de biefstuk in 1 min. aan beide zijden op hoog vuur. Bak het vlees op middelhoog vuur nog 2-6 min., afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt. Keer regelmatig. Leg de biefstuk op een lauwwarm bord en laat hem (onder aluminiumfolie) enkele minuten rusten.
  2. Roer de bouillon of melk door het bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Laat het inkoken tot een lekkere jus. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en serveer met de jus. Snijd de biefstuk dwars op de draad van het vlees aan, zo voelt de biefstuk malser aan.

bereidingstip:

Je kunt controleren of het vlees goed is, door met een lepeltje midden op de biefstuk te duwen. Als de biefstuk echt meeveert, is het vlees nog rood vanbinnen. Veert de biefstuk iets mee, dan is het vlees vanbinnen rosé. Veert het vlees niet mee, dan is de biefstuk doorbakken.

bereidingstip:

Gebruik voor het bakken van biefstuk liefst echte roomboter, het verschil proef je echt. Eventueel kun je een klein scheutje olijfolie toevoegen, dan kan de boter heter worden.

combinatietip:

Lekker met brood of frieten en een gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Stap-voor-stap biefstuk bakken (met jus!)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stap-voor-stap bief­stuk bak­ken (met jus!)

1
1
  • 2 biefstukken

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met keukenpapier.

2
2
  • 25 g boter

Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim is weggetrokken.

3
3

Bak de biefstuk in 1 min. aan beide zijden op hoog vuur.

4
4

Bak het vlees op middelhoog vuur nog 2-6 min., afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt. Keer regelmatig.

5
5

Leg de biefstuk op een lauwwarm bord en laat hem (onder aluminiumfolie) enkele minuten rusten.

6
6
  • 100 ml runderbouillon

Roer de bouillon of melk door het bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Laat het inkoken tot een lekkere jus.

7
7

Bestrooi de biefstuk met peper en zout en serveer met de jus.

8
8

Snijd de biefstuk dwars op de draad van het vlees aan, zo voelt de biefstuk malser aan.

bereidingstip:

Je kunt controleren of het vlees goed is, door met een lepeltje midden op de biefstuk te duwen. Als de biefstuk echt meeveert, is het vlees nog rood vanbinnen. Veert de biefstuk iets mee, dan is het vlees vanbinnen rosé. Veert het vlees niet mee, dan is de biefstuk doorbakken.

bereidingstip:

Gebruik voor het bakken van biefstuk liefst echte roomboter, het verschil proef je echt. Eventueel kun je een klein scheutje olijfolie toevoegen, dan kan de boter heter worden.

combinatietip:

Lekker met brood of frieten en een gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.