Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de garnalen en de bosuitjes fijn en meng ze met het gehakt, de gember, maizena en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed en draai er met vochtige handen 12 kleine ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm. Schep de Chinese kool door het bakvet en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken. Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Lekker met witte rijst.

Tip:

Ook lekker als borrelhapje. Maak kleinere gehaktballetjes en serveer ze met een klein schaaltje Japanse sojasaus of zoete chilisaus. Lekker bij een glas sherry.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.