Ham­lap­pen uit de oven met ro­de wijn en gem­ber

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de hamlappen in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Strooi de bloem op een plat bord, haal het vlees erdoor en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olijfolie in de braadpan en bak hierin op hoog vuur het vlees aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan, draai het vuur lager en fruit de gesnipperde ui in het achtergebleven braadvet. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk de wijn in de braadpan, draai het vuur weer iets hoger en laat de wijn al roerend bijna geheel verdampen. Pers de knoflook erboven uit. Snijd de gember ongeschild in plakjes en giet de tomatenblokjes af. Doe gember, tomatenblokjes en de bouillon in de braadpan, schep alles goed om en laat nog even warm worden. Leg het vlees terug in de braadpan, sluit de pan af met een deksel en zet hem in de oven. Laat het vlees in ca. 1 uur en 30 minuten zacht en gaar worden. Neem vlak voor het serveren de plakjes gember uit de pan. Lekker met rijst en een frisse salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.