Gei­ten­kaas­rol­le­tjes met rook­vlees

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken van de courgette, halveer de plakken en bestrijk ze dun met pesto. Snijd de korst van de kaas en snijd het blok in 12 stukjes van 1 cm dik en 4 cm lang. Wikkel elk stukje in een plakje courgette en omwikkel de rolletjes met rookvlees. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de rolletjes 2-3 minuten op matig vuur tot ze knapperig zijn en de kaas begint te smelten. Laat de rolletjes op keukenpapier uitlekken. Schep in het midden van vier borden een bergje rucola en sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Leg de geitenkaasrolletjes erop. Lekker met in stukken gebroken vloerbrood.

Tip:

Deze halfharde geitenkaas is ook verkrijgbaar met korianderzaad of als belegen kaas. Ze zijn beide prima te gebruiken in dit voorgerecht en geven er net even een andere smaak aan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.