Pen­ne met gei­ten­kaas

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 124

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. Verbrokkel de zachte geitenkaas. Breng de wijn met de gesnipperde sjalotten in een wijde pan aan de kook en laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Schenk de room erbij en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de helft van de geitenkaas en munt door de saus. Schep de penne door de muntsaus en verdeel het gerecht over vier warme, diepe borden. Meng de rest van de geitenkaas en munt met de pijnboompitten en strooi dit over de pasta.

Tip:

Vervang deze geitenkaas eventueel door smeerbare, zachte geitenkaas (2 doosjes à 150 g, Chavrine). Laat de kaas in de room smelten en garneer met de pijnboompitten en munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.