Gei­ten­kaas­taart­je

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de plakken geitenkaas verticaal voorzichtig doormidden (zodat 4 ronde plakken ontstaan) en leg ze in het midden van de plakjes deeg. Vouw het deeg rond de geitenkaas omhoog en bestrijk de buitenkant dun met olie. Bak de geitenkaastaartjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Roer de tijmblaadjes door de marmelade. Leg de taartjes op vier borden en strijk de marmelade erover uit.

Tip:

Ook lekker in plaats van sinaasappelmarmelade is abrikozenjam of gemberjam.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.