Ven­kel met ro­de ui uit de wok

De frisse anijssmaak van de venkel combineert perfect met de wijn en kruiden.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De frisse anijssmaak van de venkel combineert perfect met de wijn en kruiden. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Snijd de helften in dikke halve ringen. Snijd de ui in dunne partjes. Verwarm de olie in een wok en roerbak de venkel en ui 3-4 minuten.
  2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Schenk de wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Draai het vuur iets lager en laat de venkel in nog 3-4 minuten sudderen, tot de wijn is verdampt en de venkel zacht en gaar is. Breng het venkel-uimengsel pittig op smaak met zout en peper. Lekker bij karbonade of rollade.

bereidingstip:

Strooi de rest van de rozemarijn bijvoorbeeld over stukjes ongeschilde aardappel, schep ze om met wat olijfolie en grof zeezout en rooster ze gaar in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Venkel met rode ui uit de wok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel met ro­de ui uit de wok

1
1
  • 4 venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 3 el olie

Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Snijd de helften in dikke halve ringen. Snijd de ui in dunne partjes. Verwarm de olie in een wok en roerbak de venkel en ui 3-4 minuten.

2
2
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml witte wijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Schenk de wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Draai het vuur iets lager en laat de venkel in nog 3-4 minuten sudderen, tot de wijn is verdampt en de venkel zacht en gaar is.

3
3

Breng het venkel-uimengsel pittig op smaak met zout en peper. Lekker bij karbonade of rollade.

bereidingstip:

Strooi de rest van de rozemarijn bijvoorbeeld over stukjes ongeschilde aardappel, schep ze om met wat olijfolie en grof zeezout en rooster ze gaar in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.