In­di­a­se lams­ko­te­le­tjes met yog­hurt­saus

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wrijf de lamskoteletjes rondom in met de Tikka Masala-pasta en laat ze 10 minuten liggen. Maak intussen de yoghurtsaus (raita): snijd de banaan in kleine blokjes. Roer in een kom de yoghurt los met het limoensap en meng de knoflook, munt en banaan erdoor. Breng de yoghurtsaus op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de koteletjes in 4-6 minuten (of voor varkensfiletlapjes 6-8 minuten) mooi bruin, keer ze halverwege. Lamsvlees mag vanbinnen nog rosé zijn, varkensvlees moet wel gaar zijn. Leg de koteletjes op vier borden en schep de yoghurtsaus ernaast. Lekker met rijst of geroosterde shoarmabroodjes en broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.