Kip­fi­let in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 105

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de filets rondom bruin. Leg de kip op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Voeg de basterdsuiker, sambal en tomatenpuree toe en bak het uimengsel nog 2 minuten. Voeg al roerend de kippenbouillon en gembersiroop toe en breng dit op matig vuur aan de kook. Leg de kipfilets in de saus en laat ze (zonder deksel op de pan) in nog 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer de filets regelmatig. Lekker met pandanrijst en roergebakken paksoi.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.