Sla­vink­pak­ket­je met an­dij­vie­s­a­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 845 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de slavinken in de lengte. Beleg ieder plakje bladerdeeg met wat andijvie en leg hierop een stuk slavink. Vouw het bladerdeeg rond de slavinken omhoog en druk de naden dicht. Leg de pakketjes in bladerdeeg op een ingevette bakplaat en bak ze in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Het pakketje springt waarschijnlijk open, maar dat staat juist leuk. Meng de rest van de andijvie in een slaschaal met de tomaatpartjes. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip:

U kunt de slavinken ook vervangen door Catalaanse braadworstjes. Deze hoeft u niet te halveren.

Tip:

prijs per persoon 1.70 (in maart 2006)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 68 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.