Sla­stamp­pot met sho­ar­ma­vlees

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in 20 minuten gaar. Verwijder de onderkant van de kroppen ijsbergsla, snijd de kroppen in vieren en daarna in repen van 1-2 cm breed. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk en boter. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot op laag vuur door tot de sla gaat slinken. Schep de stamppot in vier diepe borden en verdeel het shoarmavlees erover.

Tip:

Deze stamppot is ook lekker met Romainesla.

Tip:

prijs per persoon 1.70 (in maart 2006)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.