Ba­naan met cho­co­la­de en ba­si­li­cum

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal de schil van de bananen en snijd elke banaan schuin in 4 lange plakken. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in flinterdunne sliertjes. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes en laat de chocolade op heel laag vuur al roerend smelten. De chocolade mag niet koken; neem de pan van het vuur als het te hard gaat! Of breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes, hang de kom in een grote pan met een laag kokend water (let op: bodem van kom en pan mogen elkaar niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten. Doop de plakken banaan voor de helft in de warme chocolade en leg ze even op een bord. Strooi wat basilicumreepjes over de chocolade en laat de chocolade hard worden. Schep de chocolademousse in vier brede glazen en zet de stukken banaan erin met de chocoladekant naar boven.

Tip:

Vervang de basilicumsliertjes door geraspte schil van een limoen of sinaasappel, gehakte hazelnoten of geroosterde kokos.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.