La­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een anti-aanbakpan op het vuur en laat die even warm worden. Bak het gehakt bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak alles 5 min. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Vet de ovenschaal in. Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus. Doe daar bovenop weer drie laagjes, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
  4. Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 08-09

Lasagne met tomaten-gehaktsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 300 g half-om-halfgehakt

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een anti-aanbakpan op het vuur en laat die even warm worden. Bak het gehakt bruin.

3
3
  • 690 g tomatensaus

Voeg de ui en knoflook toe en bak alles 5 min. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 500 ml halfvolle melk
  • 50 g besciamella sausmix

Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal.

6
6
  • 250 g lasagnebladen

Leg daarop de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus.

7
7

Doe daar bovenop weer drie laagjes, tot het bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.

8
8
  • 100 g geraspte belegen kaas

Strooi de kaas eroverheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.