Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Stamp­pot rau­we spi­na­zie met kip

(50)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, kruimige aardappels, ui, boter, milde kerriepoeder, kipfilets, amandelschaafsel, kookroom en panklare spinazie Hollands hoofdgerecht 4 personen 510 kcal
3 50

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Ui in boter glazig bakken, kerriepoeder 1 min. meebakken. Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen ui leggen. Kip in 10 min. rondom bruin en gaar bakken. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Kookroom zachtjes verwarmen. Aardappels afgieten en met warme kookroom tot puree stampen. Uimengsel met bakvet en helft van amandelschaafsel door puree mengen. Spinazie in gedeelten door puree scheppen. Stamppot op laag vuur nog even verwarmen, zodat spinazie iets slinkt. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets in plakjes snijden. Stamppot over vier borden verdelen en plakjes kip erop leggen. Garneren met rest van amandelschaafsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 510 kcal
  • Eiwit 28 g
  • Vet 24 g
  • Koolhydraten 47 g
Tags