Stamp­pot rau­we spi­na­zie met kip

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Ui in boter glazig bakken, kerriepoeder 1 min. meebakken. Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen ui leggen. Kip in 10 min. rondom bruin en gaar bakken. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Kookroom zachtjes verwarmen. Aardappels afgieten en met warme kookroom tot puree stampen. Uimengsel met bakvet en helft van amandelschaafsel door puree mengen. Spinazie in gedeelten door puree scheppen. Stamppot op laag vuur nog even verwarmen, zodat spinazie iets slinkt. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets in plakjes snijden. Stamppot over vier borden verdelen en plakjes kip erop leggen. Garneren met rest van amandelschaafsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.