Aard­ap­pel-braad­worst­gra­tin

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Braadworsten 5 min. wellen volgens aanwijzing op verpakking. In koekenpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Braadworsten in plakjes snijden en om en om met aardappelschijfjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen. Ui erover verdelen. In kom eieren loskloppen met slagroom en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken en geraspte kaas erover strooien. Schaal in midden van oven schuiven en gerecht in 30-40 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met gekarameliseerde worteltjes.

Tip:

Gekarameliseerde worteltjes: smoor plakjes wortel in wat boter met een schepje donkere basterdsuiker en een beetje water tot ze gaar zijn. De worteltjes worden zo heerlijk zoet en wat kleverig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.