Broc­co­li met ker­rie-kaas­saus

De saus maak je zelf en wordt goudbruin in de oven.

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht De saus maak je zelf en wordt goudbruin in de oven. 4 personen
3 93

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de harde onderkant van de broccolistronken en snijd de broccoli in de lengte in vieren. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel met koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Maak de saus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zachtjes. Voeg al roerend de melk in scheutjes toe en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat. Voeg de kaas toe en laat al roerend in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de stukken broccoli om en om in de ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen. Schenk de kerrie-kaassaus erover en strooi de pompoenpitten erover. Laat het gerecht in het midden van de oven in 10 min. goudbruin kleuren.

combinatietip:

Lekker bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje.

video

Broc­co­li

Onze leverancier - 03:55 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli met kerrie-kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met ker­rie-kaas­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 600 g broccoli

Snijd de harde onderkant van de broccolistronken en snijd de broccoli in de lengte in vieren.

Broccoli

Instructievideo

03:55 min.

3
3

Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel met koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.

4
4
  • 25 g boter
  • ½ el milde kerriepoeder
  • 25 g bloem

Maak de saus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. zachtjes.

5
5
  • 250 ml melk

Voeg al roerend de melk in scheutjes toe en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat.

6
6
  • 50 g geraspte belegen kaas

Voeg de kaas toe en laat al roerend in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Leg de stukken broccoli om en om in de ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen.

8
8
  • 1 el pompoenpitten

Schenk de kerrie-kaassaus erover en strooi de pompoenpitten erover.

9
9

Laat het gerecht in het midden van de oven in 10 min. goudbruin kleuren.

combinatietip:

Lekker bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.