Ri­sot­to met ge­rook­te zalm

(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 207

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, houd het blad apart voor de garnering. Snipper de sjalotten en snijd de gerookte zalm in reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotsnippers 1 min. Roer de rijst erdoor en bak zachtjes mee totdat alle korrels glanzend en doorzichtig zijn. Roer de bleekselderij door de rijst en schenk de helft van de tuinkruidenbouillon in de pan. Verwarm op laag vuur tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen. Roer zeer regelmatig met een houten lepel. Giet vervolgens steeds een scheut van de bouillon bij de rijst en laat al roerend helemaal opnemen alvorens de volgende scheut erbij te schenken. Ga door tot risotto na 20-25 min. beetgaar en smeuïg is.
  3. Snijd het bleekselderijblad fijn. Neem de pan van het vuur en roer de roomkaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Schep de risotto in diepe borden en garneer met de zalmreepjes en het bleekselderijblad.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 bleekselderij

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, houd het blad apart voor de garnering.

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 100 g gerookte zalm

Snipper de sjalotten en snijd de gerookte zalm in reepjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotsnippers 1 min.

4
4
  • 300 g risottorijst

Roer de rijst erdoor en bak zachtjes mee totdat alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.

5
5
  • 375 ml tuinkruidenbouillon

Roer de bleekselderij door de rijst en schenk de tuinkruidenbouillon deels in de pan.

6
6

Verwarm op laag vuur tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen. Roer zeer regelmatig met een houten lepel.

7
7
  • 375 ml tuinkruidenbouillon

Giet vervolgens steeds een scheut van de rest van de bouillon bij de rijst.

8
8

Laat al roerend helemaal opnemen alvorens de volgende scheut erbij te schenken.

9
9

Ga door tot de risotto na 20-25 min. beetgaar en smeuïg is.

10
10

Snijd het bleekselderijblad fijn.

11
11
  • 100 g verse roomkaas naturel

Neem de pan van het vuur en roer de roomkaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

12
12

Schep de risotto in diepe borden en garneer met de zalmreepjes en het bleekselderijblad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.