Win­ter­sa­la­de met ge­gril­de kip­fi­let

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kipfilets in de lengte in dikke plakken snijden. In kom mosterd mengen met 2 el olie, zout en peper. Plakken kip door mosterdolie wentelen. Grillpan verhitten en kip in 2-3 min. per kant bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en appelpartjes op hoog vuur bruinbakken. Azijn met 2 el olie, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Sla in brede repen snijden en wassen. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Bietjes schillen en in blokjes snijden. Sla en waterkers mengen met dressing. Salade over vier diepe borden verdelen. Appel, biet en kip erover verdelen en rest van dressing erover sprenkelen. Serveren met Boulognestokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.