Pas­ta­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten en gei­ten­kaas

Zomerse avonden worden nóg leuker met deze frisse salade boordevol groenten.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Zomerse avonden worden nóg leuker met deze frisse salade boordevol groenten. 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de knolselderij in plakken, snijd deze dun en snijd ze daarna in blokjes. Snijd de winterpeen dun en daarna in blokjes. Schep de groenten in een braadslee samen met de helft van de olie om. Strooi er peper en zout over.
  2. Rooster in een de de groenten in 20-25 min. lichtbruin een gaar. Schep af en toe om. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe over in de slakom en laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Halveer de olijven. Scheur de rucola grof. Knijp het sap uit de citroen boven de slakom. Schep de groenten, olijven, rucola, citroensap en de rest van olie door de pasta. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep de salade losjes om.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­roos­ter­de groen­ten en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 knolselderij
  • 400 g winterpeen
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de knolselderij in plakken, snijd deze dun en snijd ze daarna in blokjes. Snijd de winterpeen dun en daarna in blokjes. Schep de groenten in een braadslee samen met de olie om. Strooi er peper en zout over.

2
2
  • 250 g farfalle

Rooster in een de de groenten in 20-25 min. lichtbruin een gaar. Schep af en toe om. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe over in de slakom en laat afkoelen tot lauwwarm.

3
3
  • 15 zwarte olijven
  • 75 g rucolasla
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas

Halveer de olijven. Scheur de rucola grof. Knijp het sap uit de citroen boven de slakom. Schep de groenten, olijven, rucola, citroensap en de rest van olie door de pasta. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep de salade losjes om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.