Prei-ome­let met ge­bak­ken kriel­tjes

Ga je voor een vlees- en visloze maaltijd? Deze omelet zit boordevol kaas, dus vult goed!

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ga je voor een vlees- en visloze maaltijd? Deze omelet zit boordevol kaas, dus vult goed! 4 personen
3 90

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Snijd de stengels van de prei in dunne ringen en was deze in een vergiet onder stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Bak de krieltjes met 3 el olie in een afgedekte hapjespan op matig vuur in 10 min. bijna gaar. Schud regelmatig om. Klop in een kom de eieren los samen met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de helft van de geraspte kaas er door.
  3. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak de prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar. Schenk het eimengsel erbij. Strooi de rest van de kaas erover en leg een deksel op de pan.
  4. Laat de omelet op laag vuur, eventueel op een vlamverdeler, in 10-15 min. stollen. Neem de deksel van de hapjespan en bak de krieltjes al omscheppend nog 3-5 min. al omscheppend goudbruin.
  5. Snijd de omelet in punten en leg op elk bord 2 punten. Schep de krieltjes ernaast.

bereidingstip:

Deze omelet is ook in de oven te maken. Verspreid de beetgare prei over een lage taartvorm en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met kaas en schuif de vorm in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Bak de omelet in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Prei-omelet met gebakken krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-ome­let met ge­bak­ken kriel­tjes

1
1
  • 800 g prei

Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Snijd de stengels van de prei in dunne ringen en was deze in een vergiet onder stromend water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 700 g krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g geraspte oude kaas

Bak de krieltjes met de olie in een afgedekte hapjespan op matig vuur in 10 min. bijna gaar. Schud regelmatig om. Klop in een kom de eieren los samen met de melk en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de geraspte kaas er door.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 75 g geraspte oude kaas

Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak de prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar. Schenk het eimengsel erbij. Strooi de rest van de kaas erover en leg een deksel op de pan.

4
4

Laat de omelet op laag vuur, eventueel op een vlamverdeler, in 10-15 min. stollen. Neem de deksel van de hapjespan en bak de krieltjes al omscheppend nog 3-5 min. al omscheppend goudbruin.

5
5

Snijd de omelet in punten en leg op elk bord 2 punten. Schep de krieltjes ernaast.

bereidingstip:

Deze omelet is ook in de oven te maken. Verspreid de beetgare prei over een lage taartvorm en schenk het eimengsel erop. Bestrooi met kaas en schuif de vorm in het midden van een voorverwarmde oven van 200 °C. Bak de omelet in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.