Stamp­pot to­maat met ge­hakt­spies

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spiesen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Gehakt mengen met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper, in 4 porties verdelen en rond spiesen tot worsten vormen, stevig aandrukken. Gehakt bestrijken met 1 el olie en spiesen in hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. In koekenpan 2 el olie verhitten en tomaatpartjes op hoog vuur in 6-8 min. gaarbakken. Zongedroogde tomaat erdoor scheppen. Aardappels afgieten en deel van kookvocht opvangen. Aardappels met rest van olie en kookvocht tot puree stampen. Tomaten erdoor scheppen. Stamppot en spiesen over vier borden verdelen en kaas erboven strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.