Stamp­pot met sprui­ten, ap­pel en spek­jes

Spruiten doen het heel goed in een stamppot, lekker met appel en spekjes.

(430)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Spruiten doen het heel goed in een stamppot, lekker met appel en spekjes. 4 personen
3 430

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd het vruchtvlees in stukken. Halveer de spruitjes. Kook de aardappelen en appels in een pan met dikke bodem in ruim water in ca. 20 min. gaar.
  2. Bak de spekblokjes zonder olie of boter in 3-4 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de spruiten 5 min. in het spekvet. Voeg een scheutje water toe en laat de spruiten nog 5 min. gaar worden. Schep de spekblokjes door de spruiten en breng op smaak met peper.
  3. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en appels af en stamp met de warme melk en de boter met een pureestamper tot puree. Meng de spruiten erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

combinatietip:

Lekker met wild en stoofvlees.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot met spruiten, appel en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met sprui­ten, ap­pel en spek­jes

1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 4 appels
  • 700 g geschoonde spruitjes

Schil de aardappelen en de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd het vruchtvlees in stukken. Halveer de spruitjes.

2

Kook de aardappelen en appels in een pan met dikke bodem in ruim water in ca. 20 min. gaar.

3
  • 250 g gerookte spekblokjes

Bak de spekblokjes zonder olie of boter in 3-4 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Roerbak de spruiten 5 min. in het spekvet. Voeg een scheutje water toe en laat de spruiten nog 5 min. gaar worden.

5

Schep de spekblokjes door de spruiten en breng op smaak met peper.

6
  • 150 ml melk
  • 50 g boter

Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en appels af en stamp met de warme melk en de boter met een pureestamper tot puree.

7

Meng de spruiten erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Lekker!

combinatietip:

Lekker met wild en stoofvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.