Ci­trus­sa­la­de met yog­hurt en cho­co­la­de

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Van sinaasappels 2 exemplaren met scherp mesje dik schillen, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en sap dat daarbij vrijkomt opvangen. Andere 2 sinaasappels uitpersen. In steelpan alle sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en sap in 10 min. tot helft laten inkoken. Mandarijnen pellen en partjes loshalen. Sinaasappel- en mandarijnenpartjes in sinaasappelvocht leggen en 1 min. op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en fruit in vocht laten afkoelen. Yoghurt losroeren met poedersuiker. Chocolade fijnhakken en door yoghurt mengen. Yoghurt eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  2. Fruit met siroop over vier schaaltjes verdelen en yoghurt erop scheppen.

Tip:

Ook lekker: besprenkel de citrussalade met 2 eetlepels sinaasappel- of mandarijnenlikeur (Gall & Gall) of meng er 1 eetlepel verse tijmblaadjes door.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.