Lauw­war­me cous­cous­sa­la­de

Deze maaltijdsalade is in 20 minuutjes klaar. De kaneel geeft het gerecht een exotisch tintje.

(323)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze maaltijdsalade is in 20 minuutjes klaar. De kaneel geeft het gerecht een exotisch tintje. 4 personen
3 323

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de uien. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de vegetarische ham in 4 min. rul. Bak de laatste 2 min. ui mee.
  3. Meng de couscous met de tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder. Schep de rucola door de lauwwarme couscous en garneer met kaasblokjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 06-07

Lauwwarme couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 6 tomaten
  • 2 uien

Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de uien.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 300 g couscous

Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 175 g Tivall gerookte ham vegetarisch

Verhit de olie in de pan en bak de vegetarische ham in 4 min. rul. Bak de laatste 2 min. de ui mee.

4
4
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 tl kaneel
  • 75 g rucolaslamelange
  • 150 g witte kaasblokjes

Meng de couscous met de tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder. Schep de rucola door de lauwwarme couscous en garneer met kaasblokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.