Zoe­te kwark-room­brood­jes

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 stuks
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Broodmix met 2 el suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden. Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen. Deeg afgedekt 30 min. laten rijzen op warme plek. Deeg in 8 stukken verdelen. Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen. Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn. Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodjes in 15 min. gaarbakken. Broodjes laten afkoelen. Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen. Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel. Eventueel bestrooien met poedersuiker.

video

Slag­room klop­pen

Allerhande kids - 01:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.