Erw­ten­soep met ve­ga­worst

Met roggebrood en vegetarische rookworst een traditionele wintermaaltijd.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met roggebrood en vegetarische rookworst een traditionele wintermaaltijd. 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een soeppan de spliterwten met het water aan de kook en laat 50 min. koken. Roer af en toe. Verhit na 40 min. de olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. rondom bruin. Snijd in plakken. Voeg na 45 min. kooktijd de wokgroente en het bouillontabletten aan de erwten toe en kook nog 5 min. mee. Voeg de worst toe aan de soep, roer door en serveer met het roggebrood.

variatietip:

Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

combinatietip:

Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 103 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.230 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Erwtensoep met vegaworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met ve­ga­worst

1
1
  • 250 g spliterwten
  • 2 liter kraanwater

Breng in een soeppan de spliterwten met het water aan de kook en laat 50 min. koken. Roer af en toe.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 420 g vegetarische rookworsten

Verhit na 40 min. de olie in een koekenpan en bak de worst in 6 min. rondom bruin. Snijd in plakken.

3
3
  • 400 g Hollandse wokgroente
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg na 45 min. kooktijd de wokgroente en het bouillontablet aan de erwten toe en kook nog 5 min. mee.

4
4
  • 8 sneetjes roggebrood

Voeg de worst toe aan de soep, roer door en serveer met het roggebrood.

variatietip:

Je kunt de vegabraadworst ook vervangen door vegaworstjes of vegaspekreepjes.

combinatietip:

Lekker met kruidenboter op het roggebrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.