Ru­co­la­stamp­pot met mos­terd­kar­bo­na­des

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in flinke bodem water met wat zout in 20-25 min. gaarkoken. Mosterd mengen met 2 el olie en zout en peper naar smaak. Karbonades rondom met mosterdolie bestrijken en smaak 5 min. laten intrekken. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en karbonades in 10-12 min. gaarroosteren of -braden, regelmatig keren. Rucola grof scheuren. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Melk (in magnetron) verwarmen. Rest van olie door puree roeren en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Kaas erdoor doen en puree nog even zachtjes verwarmen, al roerend, tot kaas gaat smelten. Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Rucola in porties door puree scheppen en iets laten slinken. Rucolastamppot in vier diepe borden scheppen en karbonades erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.