Erw­ten­soep met worst

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 79

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan boter verhitten en groentemix 3-4 min. roerbakken. Erwtensoep en 250 ml water toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen. Soep indien nodig met wat extra water verdunnen. Vuur laag draaien en soep nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot groenten gaar zijn. Intussen rookworsten schuin in plakken snijden. Rookworst (in gedeelten) in grillpan of koekenpan in 4-5 min. ruinroosteren. Sneetjes roggebrood diagonaal doorsnijden en elk driehoekje bestrijken met piccalilly. Katenspek erop leggen. Erwtensoep in vier wijde kommen scheppen en enkele plakken worst in midden van soep leggen. Sneetjes roggebrood erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.