Kip­schnit­zel

Dat heerlijke korstje maak je makkelijk zelf, van beschuit, kaas en ei.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat heerlijke korstje maak je makkelijk zelf, van beschuit, kaas en ei. 4 personen
4 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de kipfilet tussen 2 lagen plasticfolie, sla plat met een deegroller tot ze zo dun zijn als schnitzels.
  2. Verkruimel de beschuiten. Meng op een groot bord de kaas met beschruitkruim, peper en zout. Klop in een diep bord de eieren los. Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het kaasmengsel.
  3. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de schnitzels op matig vuur 4-5 min. per kant bruin en gaat. Lekker bij spaghetti met tomatensaus en een groene salade.

bereidingstip:

Nog sneller klaar? Gebruik dan kipfilets à la minute (verpakt per ca. 250 gram). Die zijn zo dun gesneden, dat platslaan niet meer nodig is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipschnitzel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­schnit­zel

1
1
  • 4 kipfilets

Leg de kipfilet tussen 2 lagen plasticfolie, sla plat met een deegroller tot ze zo dun zijn als schnitzels.

2
2
  • 2 beschuiten
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 2 eieren

Verkruimel de beschuiten. Meng op een groot bord de kaas met beschruitkruim, peper en zout. Klop in een diep bord de eieren los. Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het kaasmengsel.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de schnitzels op matig vuur 4-5 min. per kant bruin en gaat. Lekker bij spaghetti met tomatensaus en een groene salade.

bereidingstip:

Nog sneller klaar? Gebruik dan kipfilets à la minute (verpakt per ca. 250 gram). Die zijn zo dun gesneden, dat platslaan niet meer nodig is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.