Kip­fi­let in so­ja­ma­ri­na­de

Aziatisch kippetje, lekker met paksoi en rijst.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Aziatisch kippetje, lekker met paksoi en rijst. 4 personen
4 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een schaal de sojasaus met het citroensap en pers de knoflook erboven. Rasp de gember en meng erdoor. Wentel de kipfilets door de marinade en laat de smaken minimaal 15 min. intrekken. Laat de kipfilets in een zeef uitlekken, maar vang de marinade op.
  2. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kipfilets rondom bruin. Schenk de marinade erover en laat de kipfilets op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden, keer regelmatig. Neem de kipfilets uit de pan en bestrooi naar smaak met zout en peper.

combinatietip:

Lekker met roergebakken paksoi en rijst.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet in sojamarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let in so­ja­ma­ri­na­de

1
1
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel

Meng in een schaal de sojasaus met het citroensap en pers de knoflook erboven. Rasp de gember en meng erdoor.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 4 kipfilets

Wentel de kipfilets door de marinade en laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.

3
3

Laat de kipfilets in een zeef uitlekken, maar vang de marinade op.

4
4
  • 2 el olie

Verhit in een koekenpan de olie en bak de kipfilets rondom bruin.

5
5

Schenk de marinade erover en laat de kipfilets op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden, keer regelmatig.

6
6

Neem de kipfilets uit de pan en bestrooi naar smaak met zout en peper.

combinatietip:

Lekker met roergebakken paksoi en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.