Vis­bur­ger met kom­kom­mer-yog­hurt­saus

Zó klaar en zó op, maak maar vast een dubbele!

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zó klaar en zó op, maak maar vast een dubbele! 4 personen
3 107

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf de helft van de komkommer in de lengte in linten. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kommetje de mayonaise, blokjes komkommer en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de kabeljauwburgers in 6-8 min. goudbruin en gaar. Snijd de bolletjes open en beleg de onderste helften met de komkommerstroken. Leg de visburgers erop en verdeel de saus erover.

Tip:

Heel Amerikaans maar wel erg lekker: chips bij je hamburger.

Tip:

Nog lekkerder: snijd het broodje doormidden en rooster het kort onder de grill.

Tip:

Grote trek: een dubbele burger is dé oplossing voor grote trek. Neem twee burgers in plaats van één en een extra half broodje. Stapelen maar! Onderste broodjeshelft, komkommer, burger, saus, bovenste broodjeshelft, nog een burger, saus en daarop de bovenkant van het extra halve broodje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Visburger met komkommer-yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­bur­ger met kom­kom­mer-yog­hurt­saus

1
  • ½ komkommer
  • 2 el bieslook

Schaaf de helft van de komkommer in de lengte in linten. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn.

2
  • 6 el mayonaise met yoghurt

Meng in een kommetje de mayonaise, blokjes komkommer en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

3
  • 2 el olijfolie
  • 4 gepaneerde kabeljauwburgers

Verhit de olie in een pan en bak de kabeljauwburgers in 6-8 min. goudbruin en gaar.

4
  • 4 zachte bruine bolletjes

Snijd de bolletjes open en beleg de onderste helften met de komkommerstroken.

5

Leg de visburgers erop en verdeel de saus erover. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.