Var­kens­fi­let met spruit­jes

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in 100 ml water met wat zout in 15 min. gaarkoken. Grillpan (of ovengrill) verhitten. Chilipoeder mengen met 1 el olie en vlees hiermee bestrijken. Varkensfiletlapjes in 4-5 min. per kant bruin en gaar roosteren. In wok rest van olie verhitten en plakjes knoflook 1 min. fruiten. Knoflook op bordje scheppen. In bakvet halve spruitjes 3 min. roerbakken. Appel en tijm erdoor scheppen en alles nog 3 min. roerbakken. Scheutje water en zout en peper naar smaak toevoegen. Spruitjes met deksel op wok in 2-3 min. verder gaar laten worden. Aardappels met kookvocht fijnstampen. Knoflook erdoor scheppen. Puree op smaak brengen met zout en peper en op twee borden scheppen. Varkensfiletlapjes en spruitjes ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.