Prei met ci­troen en ho­ning

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
4 73

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van prei onderkant en donkergroene deel van blad afsnijden. Prei in stukken van 8-10 cm snijden, goed wassen en in vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil dun eraf raspen en vrucht uitpersen. Sap door warme bouillon roeren. In hapjespan boter smelten en stukken prei hierin omwentelen. Tijmblaadjes van takjes rissen en met citroenrasp, wat zout en peper over prei strooien. Honing erover druppelen en citroenbouillon bij prei schenken. Met deksel op pan prei in 10-15 min. gaarstoven, stukken regelmatig keren. Lekker bij gepaneerde varkensschnitzels of vegetarische schnitzels en gebakken aardappels.

Tip:

Strooi voor het serveren eventueel wat verkruimelde fetakaas over de prei.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.