Aard­ap­pel-broc­coli­soep met gei­ten­kaas

Weer eens wat anders met broccoli: soep vol groenten en gecombineerd met geitenkaas.

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Weer eens wat anders met broccoli: soep vol groenten en gecombineerd met geitenkaas. 4 personen
2 143

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de broccoli schoon, snijd in roosjes en de steel in stukjes.
  2. Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en prei 2 min. zachtjes.
  3. Voeg de basis voor groentesoep en 1.5 liter water aan de groenten toe. Voeg de broccoli en aardappelen toe en laat 10 min. zachtjes koken ze gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen het brood in sneetjes en leg op een bakplaat, verdeel de kaas erover en bak ca. 7 min. in de oven.
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Serveer met het brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.305 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-broccolisoep met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-broc­coli­soep met gei­ten­kaas

1
1
  • 4 aardappelen
  • 800 g broccoli

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 x 1 cm. Maak de broccoli schoon, snijd in roosjes en de steel in stukjes.

2
2
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 25 g boter

Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui en prei 2 min. zachtjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 pot basis voor groentesoep

Voeg de basis voor groentesoep en 1.5 liter water aan de groenten toe. Voeg de broccoli en aardappelen toe en laat 10 min. zachtjes koken ze gaar zijn.

4
4
  • 1 meergranen stokbrood
  • 150 g geraspte geitenkaas

Snijd ondertussen het brood in sneetjes en leg op een bakplaat, verdeel de kaas erover en bak ca. 7 min. in de oven.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.